Musik

Min livslange glæde ved den klassiske musik blev vakt i gymnasiet på Randers Statsskole i 1964, takket være min inspirerende musiklærer, Herluf Houengaard, da jeg første gang hørte bl.a. Ravel’s “La Valse” og Tjaikovskij’s “Symfoni nr. 5”. Og da jeg kort efter også hørte Dvorak’s “Symfoni nr. 9, Fra den Nye Verden”, Rimskij-Korsakov’s “Scheherazade” og Franck’s “Symfoni”, var porten definitivt åbnet til en forunderlig verden af skønhed.

Min foretrukne genre er orkestermusik, også gerne med vokale indslag, og min favoritepoke er musik skrevet fra omkring år 1800 og indtil til ca. 1960. Selv om jeg har hørt musik af utroligt mange forskellige komponister, vender jeg gang på gang tilbage til Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Brahms. Men også mange mindre kendte komponister som fx George Lloyd og Alexander Zemlinsky har skrevet både spændende og smuk musik.

Et helt specielt islæt i musikinteressen har været – og er stadig – musikquizzerne. I første omgang sammen med min gymnasiekammerat, Bo Basbøll, og siden 1984 sammen med det helt utroligt musikkyndige ægtepar, Alice og Karl Evald Kristensen i Klarup. Sammen med sidstnævnte har jeg “leget” musikquiz uafbrudt i mere end 32 år. Vi giver på cd hinanden særligt udvalgte og ofte lidet kendte uddrag fra det klassiske repertoire og skal så – meget ofte med hjælp – finde frem til såvel komponist som titel. Læs evt. mere om den klassiske musikquiz på undermenupunktet “Klassisk musikquiz”.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s