Sahara (Algeriet) – (Sahara Desert, Algeria)

Billederne på denne side stammer fra en rejse i Sahara-ørkenen i Algeriet i februar 1989. Rejsen med en dansk-tysk gruppe var såvel arrangeret som ledet af den kendte danske globetrotter, Jørgen Bitsch (1922 – 2005). En del af rejsen udgjordes af en én uge lang tur i terrængående biler gennem ørkenen, hvor alle nætter blev tilbragt i medbragte telte.

Du kan læse en beretning om rejsen på dette link:

SAHARA rejsefortælling 

Udgangspunktet for rejsen i Sahara var byen Djanet i det sydøstlige hjørne af Algeriet, tæt ved grænserne til Niger og Libyen.

5. ALGERIET, kort

Herunder: Jørgen Bitsch informerer gruppen i Djanet før rejsen gennem ørkenen.

Herover: Klar til en uges rejse gennem det store øde. Sahara strækker sig over 10 lande og har en udstrækning på cirka 8 millioner kvadratkilometer, næsten lige så meget som USA.

Herunder: Alle de følgende billeder er taget på rejsen gennem ørkenen. Kun to gange mødte vi tuaregerne, ørkenens folkeslag, på deres afsidesliggende bopladser.

Herover: Jørgen Bitsch fortæller beretninger fra sine talrige rejser.

SAHARA

Advertisement

Et svar til Sahara (Algeriet) – (Sahara Desert, Algeria)

  1. hundenlaban siger:

    Tack för din rese skildring med Jørgen Bitsch safari. Jag har själv varit på två safaris med Jørgen Bitsch, 1968-69 och 1969-70. Jag var då bara en liten pojke på 7-8 år så mina minnen sviktar men jag har alla min mors diabilder från resorna och några jag i efterhand fick från Jørgen Bitsch // Hälsningar // Caj Söndborg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s