Sulawesi (Indonesien)

Min rejse på den indonesiske ø, Sulawesi, tidligere kaldet Celebes, fandt sted i juli 2000 og var arrangeret af Topas Travel. Du kan læse en fortælling om min rejse på Sulawesi på dette link:

SULAWESI rejsefortælling  

Indonesien. ps.rz

De første billeder er fra Torajaland i den sydlige del af Sulawesi, hvor torajafolket har deres helt unikke kultur med bl.a. deres enestående begravelsesritualer og den særprægede byggestil. Det karakteristiske toraja-hus kaldes en tongkonan.

Herunder: En begravelse på Sulawesi er noget ganske specielt. Der holdes en gigantisk fest, som varer flere dage, og som indebærer, at hele landsbyen og nabolandsbyerne inviteres til spisning. Der slagtes adskillige okser og grise. På det følgende billede bæres mad frem, og oksen slagtes.

Sulawesi 210 WP. ps.rz

Herunder: Den dødes kiste bæres til graven i en cylinderformet kiste udsmykket med en model af det karakteristiske tongkonan-hus.Sulawesi 241. WP. ps.rz

De følgende 5 billeder viser nogle af Toraja-folkets særprægede traditioner vedrørende begravelser: Symbolske figurer forestillende den døde opstilles foran “graven”, et hulrum i klippen. Undertiden sættes kisterne med de døde op på hylder på lodrette klippevægge, – og med tiden sker det, at indholdet styrter ned…Sulawesi 244. WP. ps.rz

Sulawesi. 248 Suaya. ps.rz

Sulawesi 285.WP. ps.rz

Efter besøget i Torajaland rejser vi nordpå. De næste 2 billeder er fra Poso-søen, Danau Poso.

Herunder: 2 billeder fra byen Tentena, som ligger ved den nordlige ende af Poso-søen. Kort tid før vores besøg havde byen været skueplads for voldelige sammenstød mellem kristne og muslimer, – kampe, som har kostet mange døde. Skaderne på husene skyldes denne konflikt.

Sulawesi 95 Tentena rzSulawesi 90 Tentena rz

De næste billeder er fra en trekkingtur gennem den afsidesliggende og svært tilgængelige Bada Valley. Her finder man bl.a. de gådefulde megalither, – store menneskelignende stenskulpturer, hvis oprindelse er ukendt.

Herunder: Adgang til Bada Valley forudsætter en fire timer lang, højst umagelig køretur i terrængående jeeps på veje som disse:

Sulawesi 27 Vejen til Bada Valley rz

Herunder følger billeder fra den fire dage lange trekkingtur gennem Bada Valley, hvor vi kommer forbi flere små landsbysamfund.

Herunder: Lærerpersonalet ved den lokale skole tager sig en dyst ved bordtennisbordet, mens børnene er henvist til tilskuerpladserne.

Sulawesi 144 Gintu rz

Sulawesi 130 Bomba rz

Herunder: Vi vandrer ad junglestier gennem Sulawesi’s største regnskovsområde, Lore Lindu National Park.

Sulawesi 185 Lore Lindu rzSulawesi 197 lep. rz

Sulawesi 320 Kokospalme rz

Herover: Kokospalme med modne kokosnødder. Man skal aldrig sætte sig under sådan en palme… Mange mennesker dræbes årligt i troperne af nedfaldende kokosnødder!

Sulawesi 210 Moa rzSulawesi 352 børn i Gimpu rz

Herover: Overalt møder vi charmerende og imødekommende børn.

Herunder: Flere billeder fra trekkingturen gennem Bada Valley.

Vores gruppe krydser Lariang-floden på en smal bambusflåde.

En af grundene til at besøge denne afsidesliggende dal er at få lejlighed til ved selvsyn at opleve de gådefulde og forunderlige sten-statuer, kaldet megalitter, som her findes i stort tal. Bada Valley, som er en del af den store Lore Lindu National Park, rummer adskillige hundreder megalitter, hvoraf 30 er afbildninger af mennesker. Nogle er af legemsstørrelse, nogle mindre og nogle tilmed større.
 Denne, på billedet herover, er den største af megalitterne, 4½ meter høj.

 Bada Valleys hemmelighed blev opdaget så sent som i 1908, og man ved stadig ikke, hvornår megalitterne blev skabt eller af hvem. Teorier herom spænder fra for 1.000 år siden til for 5.000 år siden. 

Donggala på vestkysten af Sulawesi, nord for Bada Valley.

Til sidst 3 billeder fra nordspidsen af Sulawesi, fra øen Bunaken Island og naboøen, Manado Tua Island.

Manado Tua Island med den perfekt formede vulkan, set fra Bunaken Island.

Udsigt fra toppen af Manado Tua Island’s vulkan mod den flade Bunaken Island.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s