Shenandoah National Park, VIRGINIA

10

Shenandoah National Park ligger i staten Virginia i bjergkæden Appalachian Mountains. Det er et meget naturskønt område med enorme skove i et bjergrigt landskab.

Jeg vandrede i Shenandoah National Park sammen med Laurie, hendes mand, Pat, og deres datter, Eranthis, første gang i juli 1999 og senest i oktober 2006, hvorfra de følgende billeder stammer.

USA dias show (147) RZUSA dias show (148)

Den berømte vandrerute, Appalachian Trail (omtalt på undermenupunktet “New England og Appalacherne…”), løber ligeledes gennem Shenandoah National Park, og vi brugte flere dage på at vandre forskellige etaper af ruten:

USA dias show (155)USA dias show (156)Billedet herunder taget på den selvsamme vandrerute, men i staten Massachusetts:USA dias show (33)

Her i oktober måned kan Shenandoah’s bjergskråninger bestemt måle sig med de tilsvarende flammende efterårsfarver i New England:

usa-dias-show-165

USA dias show (161)USA dias show (166)USA dias show (167)USA dias show (182)

Herunder følger en kort beskrivelse af den berømte vandrerute, The Appalachian Trail.

The Appalachian Trail

Denne lange, sammenhængende vandresti, som blev anlagt i 1921, har siden 1968 båret det officielle navn The Appalachian National Scenic Trail. Den strækker sig i dag 2.170 miles, eller næsten 3.500 kilometer, gennem 14 stater i en ubrudt linje gennem Appalacherne, det 2.600 kilometer lange system af bjergkæder i det østlige USA, fra Springer Mountain i Georgia i syd til Mount Katahdin i Maine i nordøst. Stien snor og bugter sig gennem mange forskellige landskabs-typer, fra kulturlandskab til den rene vildmark. Ikke mindst ruten gennem Shenandoah National Park i Virginia byder på fantastiske vandreture. Billedet herunder er netop fra Shenandoah National Park:

shenandoah-appalachian-trail-rzHele vejen er stien konsekvent og tydeligt afmærket med hvide malede mærker på træerne. Den hvide farve er forbeholdt Appalachian Trail, til forskel fra andre vandreruter, som er afmærket med andre farver. De værste forhindringer i form af bl.a. væltede træstammer er ryddet af vejen, men stien er i øvrigt i vekslende grad fyldt med krogede trærødder, klipper og sten, og den går ofte gennem et meget kuperet terræn. Der er anlagt diskrete “trappetrin” af klipper eller træ på de stejleste steder. Stien vedligeholdes løbende, så den ikke forfalder pga. af regn eller jordskred. Flere steder langs stien findes der overnatningsmuligheder i form af små teltpladser eller shelters.

Det skønnes, at omkring 4 mio. mennesker hvert år vandrer på Appalachian Trail. En del passionerede vandrere sætter sig som mål over en periode på seks til ni måneder at vandre hele Appalachian Trail i dens fulde længde, hvilket siges at kræve ca. 5 mio. voksenskridt! Andre sætter sig et lignende mål, men fordeler de mange kilometer over flere år, måske et helt liv.

Du kan læse mere om min rejse på dette link:

USA rejsefortælling 2006 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s