Billeder af dagsommerfugle – (Butterflies of Denmark)

Se også hovedmenuen “Sommerfugle”.

Fra Danmark kendes 100 forskellige arter af dagsommerfugle (2015). Kun 63 af disse arter forekommer i dag regelmæssigt og yngler i Danmark. De resterende 37 arter er enten uddøde i Danmark eller er kun set ganske få gange som sjældne og tilfældige strejfere.

Dagsommerfuglene opdeles i forskellige grupper (familier og underfamilier). På de hertil hørende 10 undermenupunkter kan du se nogle af mine billeder af arter fra de enkelte grupper. Efter de danske gruppenavne følger i parentes det videnskabelige navn på den familie, som gruppen tilhører.

Alle de viste arter er kendt fra Danmark, om end nogle af arterne er fotograferet i Sverige (eller i enkelte andre lande). Hovedparten af sommerfuglene er imidlertid fotograferet i den danske natur i perioden 2004 – 2016.

Alle arter af dagsommerfugle, som i dag forekommer regelmæssigt og yngler i Danmark – og desuden mange arter, som er forsvundet fra Danmark, eller som kun er kendt som sjældne strejfere, –  kan ses på de 10 undermenupunkter.

I enkelte tilfælde er billeder venligst stillet til rådighed for hjemmesiden af dels Allan Hartz og dels John Vergo. I hvert af disse tilfælde vil fotografens navn fremgå af billedteksten.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s