Billeder af Danmarks dagsommerfugle – (Butterflies of Denmark)

Se også hovedmenupunktet “Sommerfugle”.

Fra Danmark kendes 100 forskellige arter af dagsommerfugle (2018). Kun 63 af disse arter forekommer i dag regelmæssigt og yngler i Danmark. De resterende 37 arter er enten uddøde i Danmark eller er kun set ganske få gange som sjældne og tilfældige tilflyvere.

Dagsommerfuglene opdeles i forskellige grupper (familier og underfamilier). På de hertil hørende 10 undermenupunkter kan du se nogle af mine billeder af arter fra de enkelte grupper. Efter de danske gruppenavne følger i parentes det videnskabelige navn på den familie, som gruppen tilhører.

Alle de viste arter er kendt fra Danmark, om end nogle af arterne er fotograferet i Sverige (eller i enkelte andre lande). Hovedparten af sommerfuglene er imidlertid fotograferet i den danske natur i perioden 2004 – 2019.

Alle arter af dagsommerfugle, som i dag forekommer regelmæssigt og yngler i Danmark – og desuden mange arter, som er forsvundet fra Danmark, eller som kun er kendt som sjældne tilflyvere, –  kan ses på de 10 undermenupunkter.

I enkelte tilfælde er billeder venligst stillet til rådighed for hjemmesiden af Allan Hartz, Ib Kreutzer, John Vergo eller Tom Nygaard Kristensen. I hvert af disse tilfælde vil fotografens navn tydeligt fremgå af billedteksten. Alle øvrige billeder er mine egne.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s